Tanio Kross met pianist Ernst Munneke.
Tanio Kross met pianist Ernst Munneke. Anne van Zantwijk

Tania Kross viert 25-jarig jubileum met muzikale vrienden in Amstelveen

1 april 2023 om 16:00 Muziek

AMSTELVEEN Om haar 25-jarig jubileum als zangeres te vieren, geeft Tania Kross op dinsdag 11 april om 20.00 uur met haar muzikale vrienden Ernst Munneke en Randal Corsen een exclusief jubileumrecital in Schouwburg Amstelveen. Onder de titel ‘Tania met vleugels!’ geeft ze een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor het eiland Curaçao waar ze opgroeide en nu weer woont

Halverwege de jaren negentig kwam de piepjonge Curaçaose Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. De vriendschap die ze daar sloot met pianist Ernst Munneke groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op: van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York. 

De getalenteerde Randal Corsen leerde ze al in haar jeugd op Curaçao kennen. Hij is sindsdien uitgegroeid tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera ‘Katibu di Shon’.  Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie