De Kruiskerkcantorij.
De Kruiskerkcantorij. Foto aangeleverd

‘The Crucifixion’ op Goede Vrijdag in Kruiskerk

28 maart 2023 om 07:00 Muziek

AMSTELVEEN ‘The Crucifixion’ van Sir John Stainer wordt op Goede Vrijdag uitgevoerd in de Kruiskerk in Amstelveen. De uitvoering wordt verzorgd door de Kruiskerkcantorij, aangevuld met gastzangers. Solisten zijn Jelle Leistra (tenor) en Matthijs Mesdag (bas). Het orgel wordt bespeeld door Jeroen Koopman. Algehele leiding is in handen van Henk Trommel.

Op Goede Vrijdag wordt in de christelijke traditie de dood van Christus aan het kruis herdacht. Hiertoe zijn door diverse componisten passiemuziek geschreven. ‘The Crucifixion’ is een oratorium geschreven door Sir John Stainer in 1887. Het is bedoeld om gezongen te worden door kleinere cantorijen en koren, en bevat vijf hymnen die afwisselend met de gemeente gezongen worden. Het is voor het eerst opgevoerd op 24 februari 1887 in de parochiekerk van Marylebone, waar het sindsdien jaarlijks wordt opgevoerd.

De uitvoering van ‘The Crucifixion’ begint om 20.00 uur in de kruiskerk aan de van der Veerelaan. Het is een wat kleiner oratorium dat zonder pauze wordt uitgevoerd. De toegang is vrij, na afloop is een collecte waarvan de onkosten worden betaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie