Verteller Remko Melles.
Verteller Remko Melles. Foto: Ellie Speet

Kerstconcert Uriël Ensemble met muziek en sprookjes

11 december 2022 om 13:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Uriël Ensemble brengt op zondag 18 december om 14.30 uur een kerstconcert voor alle leeftijden in Schouwburg Amstelveen. Het ensemble voert muziekwerken uit van onder anderen Beethoven, Chopin, Brahms, Bruch, Saint-Saëns en Debussy. In een gevarieerd programma worden ook sprookjes verteld van Godfried Bomans en Hans Christian Andersen. 

De wisselwerking van muziek en verhalen geeft het concert een bijzondere dimensie. Verteller is Remco Melles.  “Een verteller nodigt de zaal uit om mee in zijn verhaal te komen. Bij het vertellen ervaart hij als acteur, meer dan bij het toneelspelen, tweerichtingsverkeer met het publiek. Hij ziet de gezichten van de mensen en ziet hoe zij tijdens het luisteren ook hun eigen persoonlijke verhaal maken.
Verhalen kunnen betoveren, je doen lachen of huiveren. In dit eindejaarsconcert zorgen Bomans en Andersen voor melancholie en lichtvoetige troost, hand in hand met zorgvuldig uitgekozen klassieke werken van onder anderen Chopin en Brahms,” aldus Remco Melles in toelichting op het programma.

De musici van Uriël Ensemble die de muziekwerken uitvoeren zijn Rick Huls (klarinet), Yke Viersen (cello) en Mitsuko Saruwatari (piano).

Voor het reserveren van kaarten: www.schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie