Dirigent Nico Schimmel ontving een miniatuur-replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens.
Dirigent Nico Schimmel ontving een miniatuur-replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens. Gemeente Amstelveen

Onderscheiding voor dirigent Nico Schimmel van Harmonie Orkest Amstelveen

21 november 2022 om 12:33 Muziek

AMSTELVEEN Dirigent Nico Schimmel van Harmonie Orkest Amstelveen heeft zaterdag een miniatuur-replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens gekregen als erkenning voor zijn verdiensten voor het orkest. De uitreiking vond plaats in een volle Schouwburg Amstelveen tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het orkest.

Nico Schimmel is al 25 jaar de bezielende dirigent van het orkest. Hij staat bekend als een veelzijdig dirigent. Vanuit zijn passie voor muziek weet hij jong en oud in het orkest te inspireren. Daarnaast is hij een dirigent die het orkest een divers repertoire laat spelen en graag experimenteert met nieuwe muziekvormen. Hij wordt alom gewaardeerd door orkestleden, omdat hij plezierig is om mee samen te werken, altijd in een goed humeur is en een groot gevoel voor humor heeft.

TURFTRAPSTER De Turftrapster is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur. De Turftrapster is een beeld van kunstenaar Pieter de Monchy en staat in het Oude Dorp. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw werd een miniatuur replica van de bronzen Turftrapster als onderscheiding uitgereikt aan Amstelveners die zich verdienstelijk maakten voor de gemeente. Nu is de Turftrapster een culturele onderscheiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie