Violist Emma Roijackers speelt als soliste tijdens het concert.
Violist Emma Roijackers speelt als soliste tijdens het concert. Foto: Ronald Knapp

Benefietconcert strijkorkest in Kruiskerk voor scholenbouw in Zambia

6 november 2022 om 09:00 Muziek

AMSTELVEEN Strijkorkest Lundi Bleu werkt zondagmiddag 13 november belangeloos mee aan een benefietconcert in de Kruiskerk in Amstelveen. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Zambridge die zich inzet voor scholenbouw in Zambia in Afrika.

Het strijkorkest Lundi Bleu heeft zijn oorsprong in studentenorkesten. Dirigent is Carel den Hertog, violist en programmamaker bij NPO4. Zij voeren op 13 november de bewerking voor strijkorkest uit van het Achtste Strijkkwartet in c-mineur (opus 110a) van Dmitri Shostakovich. Ook worden delen van Strijkerssymfonie nr. 11 van Felix Mendelssohn gespeeld en klinkt het Concerto Funèbre voor vioolsolo en strijkorkest (1939/59) van Karl Amadeus Hartmann. Solist bij dit onderdeel is violiste Emma Roijackers, finalist in het Oskar Backconcours 2022.

De toegang tot het concert is vrij, maar na afloop ontvangt de Stichting Zambridge bij de uitgang graag uw gift. De totale opbrengst is bestemd voor de (af)bouw van schoollokalen in de stad Senanga, Zambia. Het concert duurt een uur.

De Kruiskerk staat aan Van der Veerelaan 30a in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie