Maarten Heijmans.
Maarten Heijmans. mona van den berg

Maarten Heijmans & band spelen Ramses in Amsterdamse Bostheater

18 juli 2022 om 14:50 Muziek

AMSTELVEEN Op 1 december 2019, de 10-jarige sterfdag van Shaffy, presenteerde acteur/zanger Maarten Heijmans zijn album Ramses met eigen arrangementen van zijn favoriete Shaffy songs. Na een première in een uitverkochte Amsterdamse Stadsschouwburg spelen Maarten Heijmans & band deze zomer, twee en een half jaar later, eindelijk de geplande Ramses-tour langs Nederlandse zalen. Op zaterdag 24 september speelt Heijmans met zijn in het Amsterdamse Bostheater het allerlaatste concert  van de voorstelling. Met dit extra concert op het openluchtpodium in het Amsterdamse Bos wordt de Ramses-tour in stijl afgesloten.

(Tekst gaat verder onder de video.)


Maarten Heijmans ontving in 2015 een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn overtuigende vertolking van de titelrol in de succesvolle tv-serie Ramses van Michiel van Erp. Na de opnames van de serie kon Maarten het repertoire van de legendarische Ramses Shaffy nog niet loslaten. Hij voorzag een aantal nummers van nieuwe, eigen arrangementen en samen met een club jonge maar bijzonder getalenteerde muzikanten kwam in 2015 de voorstelling ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’ tot stand, een acht man sterke productie bestaande uit gitaren, drums/percussie, bass, toetsen, hoorn, trompet en trombone. De landelijke tour die volgde werd enthousiast ontvangen en eindigde spectaculair met uitverkochte shows in Paradiso en Carré. Het hoofdstuk leek gesloten.

Maar bij Maarten bleef er iets knagen. “We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses’ tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Het album Ramses voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind.” 

De verzameling songs die Maarten voor Ramses heeft geselecteerd bevat bekende Shaffy nummers als Sammy, Laat me, Zing vecht, en Wij zullen doorgaan maar hij wilde zeker niet dat het een ‘Best of’ met alleen maar meezingers zou worden. “De Shaffy-songsdie mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen.”

Meer informatie op bostheater.nl Kaarten zijn ook verkrijgbaar via deze link

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie