Afbeelding
Koninklijke Marechaussee

Man uit Amstelveen opgepakt wegens verdenking invoer honderden kilo’s cocaïne

12 mei 2023 om 10:01 Misdaad

AMSTELVEEN Een 36-jarige man uit Amstelveen, die vermoedelijk betrokken is bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne uit Zuid-Amerika naar Schiphol en de haven van Rotterdam, is dinsdag opgepakt. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee vrijdag. De aanhouding vond in Amstelveen-Zuid plaats in een lopend onderzoek naar drugssmokkel.

Het onderzoek naar de man startte na het ontsleutelen en analyseren van berichten die waren verstuurd via een afgeschermde chatservice waardoor criminelen onbespied met elkaar dachten te kunnen communiceren. Hieruit kwam informatie naar voren waaruit bleek dat de man zich vermoedelijk bezighield met de handel in verdovende middelen.

De verdachte zou zich tussen 2019 en 2021 schuldig hebben gemaakt aan de handel in en het voorhanden hebben van verdovende middelen. Ook wordt hij verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor de smokkel van drugs. ‘Hierbij werd gebruikgemaakt van diensten van legale bedrijven in Nederland en het buitenland,’ aldus de Marechaussee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie