Een van de vernielde wachthuisjes op tramhalte Sacharovlaan in Westwijk.
Een van de vernielde wachthuisjes op tramhalte Sacharovlaan in Westwijk. Foto: Eddie de Blieck/BDU

Wethouder Raat spreekt van grote schande over uit hand gelopen feest

30 oktober 2022 om 10:20 Misdaad

AMSTELVEEN Meer dan twintig mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden bij een feest op een bedrijventerrein in de wijk Legmeer in Amstelveen. Feestgangers raakten in gevecht met beveiligers en de politie moest meerdere keren optreden. Agenten werden bekogeld met stenen en delen van stoeptegels. Ook reed een man op agenten in.

In de wijk Westwijk in Amstelveen richtten feestgangers vernielingen aan.

Herbert Raat, wethouder van de VVD in Amstelveen, spreekt van een grote schande. Op Twitter plaatste hij foto’s van een vernielde metrohalte. “De halte is vannacht compleet vernield nadat een ‘feest’ uit de hand liep”, aldus de wethouder. “Gelukkig hangen er voldoende camera’s om daders goed in beeld te brengen.”

Ook Burgemeester Tjapko Poppens reageert op de gebeurtenissen vannacht: “Het gedrag van een groep feestgangers vannacht is onacceptabel. Dat geldt zeker voor het geweld dat ze daarbij, tegen elkaar en de politie hebben gebruikt. Ook de vernielingen die in de openbare ruimte in Westwijk zijn aangericht, zijn ontoelaatbaar. Dit nemen we hoog op. Er zijn vannacht 24 mensen aangehouden die nog vastzitten. De politie is met het onderzoek bezig, waarbij ook met de organisator van het feest en de exploitant van het partycentrum wordt gesproken. Verder wordt de schade zoveel mogelijk op de daders verhaald.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie