Afbeelding
Politie.nl

Snelle aanhouding na diefstal auto in Westwijk

8 augustus 2022 om 16:30 Misdaad

AMSTELVEEN In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus, rond 3.30 uur, werd een autodief door de politie op heterdaad betrapt en aangehouden, meldt Basisteam Amstelveen op Facebook. Vanwege de toename van autodiefstallen in Westwijk let de politie extra goed op als midden in de nacht een populaire wagen als de Toyota RAV4 door de wijk rijdt.

Op de Burgemeester Wiegelweg zagen agenten een Toyota met hoge snelheid in de richting van de Bovenkerkerweg rijden. Ze reden achter de auto aan en gaven een stopteken. De wagen stopte echter niet maar verhoogde juist de snelheid en reed richting Uithoorn. Ter hoogte van de N201 was het mogelijk om het kenteken te lezen. De Toyota bleek eigendom te zijn van een 71-jarige vrouw uit Westwijk. Uiteindelijk stopte de auto bij de Brusselflat in Uithoorn. De bestuurder stapte direct uit. Bij de controle van zijn gegevens bleek dat hij geen rijbewijs had. Een ruitje van de wagen was gebroken en het halve middenconsole was verwijderd. Hierop is de bestuurder, een 22-jarige man uit Amsterdam, aangehouden als verdachte van autodiefstal.

Een motoragent is meteen bij het adres van de eigenaresse gaan kijken of de auto echt gestolen was. Dit bleek inderdaad het geval te zijn en er werd meteen een aangifte opgenomen. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en de volgende ochtend overgedragen aan de recherche. Hij zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft in ieder geval een bekeuring ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs en het overschrijden van de maximumsnelheid op de Zijdelweg. De auto is inmiddels weer terug bij de eigenaresse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie