Afbeelding
Pixabay

Diefstal fietsaccu’s in Amstelveen neemt toe

25 juli 2022 om 13:30 Misdaad

AMSTELVEEN De politie Amstelveen ontving de afgelopen weken meerdere aangiftes over diefstal van fietsaccu’s. Zo werden accu’s gestolen op de Laan van de Helende Meesters, de Maalderij, de Parelvisserslaan en de Bosbaan. In vele gevallen had de diefstal flinke schade tot gevolg. Soms werd ook het fietsslot vernield. 

Fietsaccu’s zijn duur om te vervangen en niet altijd standaard meeverzekerd, laat de politie weten. Op Facebook geeft de politie Amstelveen tips om accudiefstal te voorkomen. Zo is aan te raden de fiets te parkeren op een plek die goed zichtbaar is en waar veel mensen lopen en de accu bij het parkeren van de fiets af te halen. Bij een erkende fietsenwinkel kan een extra accuslot aangeschaft worden en door het markeren of graveren van de accu kan deze moeilijker doorverkocht worden. 

‘Doe altijd aangifte bij diefstal van je fietsaccu’, adviseert de Politie. Dit kan gemakkelijk met je DigiD via internet op www.politie.nl. Door het verzamelen en analyseren van de aangiftes kan de politie gericht actie ondernemen bij deze problemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie