Afbeelding
Politie

Illegale prostitutie in ‘spookwoning’ aangepakt

16 juli 2022 om 14:45 Misdaad

AMSTELVEEN Naar aanleiding van een anonieme tip die bij de gemeente was binnen gekomen heeft de politie Amstelveen donderdag 14 juli samen met toezichthouders Basisregistratie personen (BRP) een woning onderzocht.

De vrouw die open deed na aanbellen was half naakt en er kwam opvallend veel warmte uit de woning die ingericht was als kantoor of werkruimte. Ook stonden er geen personen op dat adres ingeschreven of geregistreerd bij de gemeente. Zo’n woning wordt ook wel ‘spookwoning’ genoemd. 

Er was wel een bed aanwezig, een voorraad condooms en glijmiddel. Een groot contant geldbedrag dat werd aangetroffen, ruim 7000 euro, bevestigde dat er sprake moest zijn van illegale prostitutie. De vrouw, een 33-jarige Colombiaanse, werd door de politie verhoord als verdachte van witwassen. Zij had geen toestemming van de gemeente om dit werk te doen en stond ook niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het geld is in overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De vrouw bleek illegaal in Nederland te verblijven. Haar paspoort werd ingenomen en overgedragen aan de AVIM (vreemdelingendienst). Zij zal zich daar later moeten melden. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de woning en de omstandigheden waaronder deze verhuurd werd. Ook krijgt de eigenaar een ‘last onder dwangsom’ opgelegd omdat de woning niet werd gebruikt om te wonen. 

De politie meldt op Facebook blij te zijn met deze anonieme tip. Illegale prostitutie is niet altijd vrijwillig. Soms gaat het om (minderjarige) meisjes, vrouwen of transgenders die uit het buitenland naar Nederland gehaald worden om hier illegaal te werken. Soms moeten ze hun paspoorten inleveren, onder dwang werken en hun verdiensten afstaan aan hun ‘werkgever’. Als dat gebeurt is er sprake van mensenhandel en seksuele uitbuiting en daar staan zware straffen op, aldus de politie.

Wie vermoedt dat er in de buurt sprake is van illegale prostitutie kan dat aan de politie laten weten via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie