Afbeelding
Politie.nl

Tweede verdachte (71) vast voor dood Amstelvener

28 juni 2022 om 16:05 Misdaad

AMSTELVEEN In de zaak rond de gewelddadige dood in april vorig jaar van een 23-jarige man uit Amstelveen, zit nu ook een tweede verdachte vast. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als Poolse nationaliteit. In april werd in Duitsland al een 72-jarige man, met de Israëlische en Litouwse nationaliteit, gepakt voor betrokkenheid bij het misdrijf vorig jaar. Beide verdachten zitten nog zeker negentig dagen in voorlopige hechtenis.

Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding dinsdag bekend, maar de 71-jarige man werd al op 14 juni in Amsterdam gearresteerd. De mannen zaten tot afgelopen vrijdag in beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De Amstelvener werd in april vorig jaar dood aangetroffen in zijn bestelauto, die in Amsterdam-Noord werd gevonden. Volgens de politie was hij doodgeschoten. Een familielid meldde eerder zijn vermissing, onder meer omdat de bezorger van (post)pakketjes niet op zijn werk verscheen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven werd gebracht, aldus de politie. Het motief staat volgens de politie nog niet vast. De recherche onderzoekt meerdere scenario’s. Het slachtoffer was bij de politie niet bekend als iemand die zich bezighield met (zware) criminaliteit. Jaren voor zijn dood vluchtte hij met zijn familie vanuit zijn geboorteland Syrië. Zijn omgeving, zoals werkgevers en naasten, spreken volgens de politie van een lieve en zorgzame man, die altijd zijn afspraken nakwam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie