Afbeelding
Archief

Politie haalt onbewoonde woning in Middenhoven uit criminele milieu

17 juni 2022 om 10:54 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft vorige week een onbewoonde woning aan de Dr. Willem Dreesweg in Middenhoven uit het criminele milieu gehaald. Uit onderzoek was gebleken dat de woning al voor langere tijd, vermoedelijk al jaren, niet vast bewoond werd. De huur voor deze ‘spookwoning’ werd echter wel doorbetaald. Uit nader onderzoek naar de Colombiaanse huurder bleek dat deze een relatie heeft gehad met een in 2014 in Amstelveen geliquideerde vrouw.

Waar de de politie meestal in actie komt als er iets aan de hand is, was er in dit geval juist geen actie: geen teken van leven, niets. Het basisteam in Amstelveen ging op onderzoek uit na een melding van een bezorgde woningbeheerder van een woning in Amstelveen. Hij kon al lange tijd geen contact krijgen met de huurder van een woning aan de Dr. Willem Dreesweg. Dit kan betekenen dat de huurder overleden is, maar nog in de woning ligt. Om dit scenario uit te kunnen sluiten, heeft de politie de woning betreden. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn. 

ROLLUIKEN Het bleek om een zogenaamde spookwoning te gaan die volgens de politie vaak voor criminele doeleinden worden gebruikt. Opmerkelijk was dat er achter de voordeur en achter een raam rolluiken waren aangebracht. Dat is een bekend middel dat criminelen steeds vaker in woningen installeren, om zich op deze manier te beveiligen tegen ripdeals of onverwacht bezoek van de politie. Vorige week is de woning ontruimd en kan hij na een opknapbeurt weer verhuurd worden aan nieuwe bewoners.

SIGNALEN CRIMINEEL GEBRUIK Volgens de politie worden spookwoningen door criminelen gebruikt om drugs of geld tijdelijk op te slaan, of als tijdelijk onderkomen diende voor drugskoeriers. Wanneer inwoners signalen zien van mogelijk crimineel gebruik van een woning - of andere verdachte omstandigheden - wil de politie dat graag horen. Signalen van crimineel gebruik woningen zijn onder andere: frequent wisselende bewoners, afgeplakte ramen en deuren, voor langere tijd geen bewoning, hennepgeur of chemische geur, ongebruikelijke activiteiten bij een woning en nachtelijke activiteiten met grote tassen die heen en weer gaan.

Meldingen van een vermoeden van crimineel gebruik van een woning of ander (bedrijfs)pand kunnen doorgegeven worden via het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Bij spoed, zoals een brandlucht, kan dat via 112. Wie geheel anoniem een melding wil doorgeven, kan dat doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-700.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie