Afbeelding
Pixabay

Politie ontmantelt hennepkwekerij in verborgen ruimte slaapkamer: ‘Levensgevaarlijk’

6 juni 2022 om 17:30 Misdaad

AMSTELVEEN Een ondermijningscontrole in Amstelveen leidde woensdag 25 mei tot het oprollen van een hennepplantage in een woning aan de Sportlaan. Deze plantage was verstopt achter een kast: een levensgevaarlijke situatie voor de omwonenden.

De controle vond plaats in het kader van spookbewoning en was een samenwerking tussen het basisteam van Amstelveen en toezichthouders van de gemeente Amstelveen. Naar aanleiding van een melding stond een woonadres aan de Sportlaan op het lijstje van de te controleren woningen. Hier stond namelijk niemand ingeschreven, maar er was wel continu bedrijvigheid. 

Tijdens de controle werd via een muur in de slaapkamer een verborgen ruimte ontdekt, die alleen toegankelijk was via een groot gat. Dit gat was creatief en vakkundig verstopt achter een kast die op het eerste gezicht een doodgewone inbouwkast leek. De verborgen ruimte stond vol met hennepplanten en apparatuur om hennep te kweken. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. 

AANHOUDING Bij de controle werd een vrouw aangehouden. Haar rol bij de hennepplantage en -handel wordt nog verder onderzocht.
De plantage bevond zich in een woning middenin een woonwijk. In de woning werd ook illegaal stroom gebruikt. De energieleverancier gaat aangifte doen en een herberekening opmaken.

‘Het moge duidelijk zijn dat een hennepplantage – te midden van andere woningen – levensgevaarlijk is’, aldus de politie op haar website. Niet alleen vanwege brand- en ontploffingsgevaar, maar ook door kortsluiting, oververhitting of lekkage. Het opsporen en ontmantelen ervan heeft volgens de politie dan ook hoge prioriteit.

VERDACHTE SITUATIES De politie roept mensen op om bij een verdachte situatie melding hiervan te doen bij de politie. Denk hierbij aan een sterke hennepgeur, onbekende en opvallende voertuigen op bijzondere tijdstippen, uitgebreide timmeractiviteiten en bijvoorbeeld een zoemend of ronkend geluid van de afzuiging. De politie vraagt ook verhuurders om alert te zijn op ondermijnende activiteiten in hun panden. Het melden van verdachte signalen kan altijd via 0900-8844, een tipformulier op politie.nl, of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bij spoed, zoals een brandlucht, bel dan altijd 112.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie