Astrid Attali bereidt zich voor op de Vierdaagse van Nijmegen.
Astrid Attali bereidt zich voor op de Vierdaagse van Nijmegen. Eigen Foto

Amstelveense loopt op 75-jarige leeftijd Vierdaagse en zamelt geld in voor KiKa

20 mei 2023 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Amstelveense Astrid Attali gaat in haar 75ste levensjaar een dubbele uitdaging aan. Ze gaat de Vierdaagse van Nijmegen lopen en geld inzamelen voor stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) door zich te laten sponsoren. Iedereen die dit een mooi initiatief vindt, kan haar steunen.

Astrid Attali is gepensioneerd taalcoach voor hoger opgeleiden en auteur van het boek ‘Navigatieregels voor het schrijven van papers, scripties, these en verslagen’. Ze wordt op 31 mei 75 jaar. Het bereiken van die leeftijd is voor haar de aanleiding om van 18 tot en met 21 juli mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse en tevens geld in te zamelen voor het goede doel.

TWEEDE KEER

"Dit wordt de tweede keer dat ik de Vierdaagse van Nijmegen loop," vertelt de Amstelveense. "De eerste keer was in 1996. Toen heerste er een mineurstemming omdat daags daarvoor het ongeluk Met het Hercules-vliegtuig had plaatsgevonden met de militaire kapel, die jaarlijks de wandeltocht opvrolijkte. Sindsdien had ik vaak de kriebels als ik de lopers zag genieten zag op tv, maar aangezien je veel moet trainen en ik mantelzorger was van mijn man, kwam ik er steeds niet aan toe." Nu gaat dat echter alsnog gebeuren, waarbij ze tevens geld inzamelt voor KiKa. "Wat erg leuk is, is dat ik door familie en vrienden in het buitenland ook gesteund word."

KIKA-BEREN

"Ik heb gelukkig geen enkele ervaring met de doelgroep waarvoor KiKa zich inzet," vertelt Astrid Attali. "Maar ik omhels de organisatie en heb velen plezier gedaan met de KiKa-beren die ik voor iedere geboorte in mijn omgeving cadeau heb gedaan. Ik hoop met de sponsorloop deze mooie organisatie nogmaals te begunstigen."

Wie een donatie over wil maken om Astrid Attali te motiveren en KiKa te steunen kan dat doen op: Nijmeegse 4Daagse voor KiKa 2023, Sponsorlopers, Astrid Attali.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie