Wethouder Marijn van Ballegooijen met deelnemers van het Taalcafé. Rechts de button.
Wethouder Marijn van Ballegooijen met deelnemers van het Taalcafé. Rechts de button. Gemeente Amstelveen

Taalcafé introduceert button ‘Spreek Nederlands met mij’ voor internationals

6 april 2023 om 12:07 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het Taalcafé heeft een button met de tekst ‘Spreek Nederlands met mij’ geïntroduceerd voor internationals. “Een mooi initiatief van het Taalcafé waarmee internationals kunnen aangeven dat ze graag Nederlands spreken met mensen die ze tegenkomen op straat,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Met de lancering van de button speelt het Taalcafé in op een bekend fenomeen: Nederlanders spreken goed Engels en schakelen daar automatisch naar over als ze denken dat ze met iemand uit het buitenland te maken hebben. “Vriendelijk bedoeld, maar misschien spreekt die persoon geen Engels of heeft hij of zij juist behoefte om de Nederlandse taal machtig te worden,”, zegt Van Ballegooijen. “Met deze button kunnen ze dat nu aangeven.”

De wethouder was dinsdag aanwezig bij het Taalcafé in de bibliotheek om de eerste button op te spelden. Het Taalcafé, onderdeel van het Taalhuis, startte in 2018 om internationals op een informele manier Nederlands met elkaar te laten spreken. Met een kop koffie en onder begeleiding van een taalvrijwilliger worden aanwezigen verleid iets te zeggen in het Nederlands. Samen praten helpt internationals beter de taal te spreken. Gemiddeld bezoeken tussen de vijftien en twintig inwoners per week het Taalcafé.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie