v.l.n.r.: Rosalie Bouwman (raadslid PvdA), Marja Ernste (bestuurslid Voedselbank), Wilm Merckel (bestuurslid Voedselbank), Theo Driessen (bestuurslid Stichting Egmana) en Dick Loos (bestuurslid PvdA).
v.l.n.r.: Rosalie Bouwman (raadslid PvdA), Marja Ernste (bestuurslid Voedselbank), Wilm Merckel (bestuurslid Voedselbank), Theo Driessen (bestuurslid Stichting Egmana) en Dick Loos (bestuurslid PvdA). PvdA Amstelveen

Stichting Egmana en PvdA Amstelveen overhandigen cadeaukaarten aan de Voedselbank Amstelveen

9 maart 2023 om 06:45 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het bestuur van de PvdA Amstelveen overhandigde maandag, samen met stichting Egmana 158 cadeaukaarten aan de Voedselbank. Zo kunnen de mensen die tijdelijk niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien extra boodschappen doen. Door de inflatie en hoge energieprijzen kunnen steeds meer mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. De cadeaukaarten gaan naar de mensen die het ‘t hardst nodig hebben. Tegelijkertijd komen de paasdagen eraan, dan is het ook fijn om een extraatje te hebben.

STICHTING EGMANA

Het bedrag van 7.900 euro voor de bonnen is afkomstig van Stichting Egmana. In 1938 werd een sociale vereniging opgericht – via de collectebus werd geld ingezameld voor een verenigingsgebouw in de Nieuwer-Amstel rondom de ‘rode familie’. Deze vereniging bestond uit de VARA, de SDAP (PvdA) en de NVV (FNV), allen onderdeel van de socialistische zuil. Bij de verkoop van het verenigingsgebouw werd de stichting Egmana opgericht: EGMANA Eigen Gebouw Moderne Arbeidersbeweging Nieuwer-Amstel. De doelstelling van de stichting is het steunen van armen in de samenleving. Dat was toen nodig, dat is nu nodig.

EXTRAATJE

Op 8 maart vond de overhandiging plaats bij de Voedselbank, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het bestuur van de Voedselbank, de PvdA en Egmana. De kaarten zijn aangeschaft bij de Jumbo in Amstelveen. De Jumbo heeft een extraatje toegevoegd in de vorm van diverse levensmiddelen voor bij de cadeaubonnen; deze werden eveneens overhandigd.

HULP

De PvdA betreurt het dat er nog steeds hulp nodig is. De PvdA en de stichting Egmana hebben dit georganiseerd omdat het geld bij een liefdadigheidsinstelling als de Voedselbank altijd goed is besteed. Rosalie Bouwman, gemeenteraadslid PvdA en woordvoerder, zegt hierover: “Niemand zou in een gemeente als Amstelveen in armoede moeten leven, dat is een van de speerpunten van de PvdA. Dit is onderdeel van directe voedselhulp. Het is helaas nodig, juist nu.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie