Wethouder Herbert Raat tijdens de eerste rit met in de auto Corrie Verheijke en Riet en buiten de auto Huib Vogelaar en Leo Becker.
Wethouder Herbert Raat tijdens de eerste rit met in de auto Corrie Verheijke en Riet en buiten de auto Huib Vogelaar en Leo Becker. Gemeente Amstelveen

Vervoersservice AutoMaatje voor mindere mobiele Amstelveners van start

1 februari 2023 om 16:49 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Dinsdag is de vervoersservice ANWB AutoMaatje officieel van start gegaan in Amstelveen met een eerste rit door wethouder Herbert Raat (Vervoer). Deze laagdrempelige vervoersservice is er voor Amstelveners die minder mobiel zijn. Zij kunnen vaak niet meer zelf voor vervoer zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik maken, bijvoorbeeld omdat de bushalte te ver weg is of omdat men slecht ter been is. Inmiddels hebben al meerdere Amstelveense vrijwilligers zich aangemeld als chauffeur.

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten. Een groot deel van hen was dinsdag aanwezig bij de lancering in wijkcentrum Dignahof, net als vrijwilligers die rijden in Uithoorn en Aalsmeer. Net als onder meer de ANWB-regiomanager Leo Becker, AutoMaatje-coördinator Huib Vogelaar en manager van Participe Elena Nabatova, deze organisatie begeleidt de nieuwe vervoersservice voor de gemeente.

HARTVERWARMEND

“Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor een ander”, zegt wethouder Herbert Raat, die ook de oude wijkagent herkende tussen de vrijwilligers. “Zij maken het mogelijk dat minder mobiele Amstelveners toch nog kunnen aansluiten bij een klaverjasavond of een bushalte kunnen bereiken. Ik mocht voor het eerste ritje twee dames naar huis brengen en dat was erg gezellig om te doen. Ik zou willen zeggen: Geef je op als vrijwillig chauffeur. Je krijgt er veel voor terug.”

CHAUFFEURS

AutoMaatje biedt vervoer aan in geheel Amstelveen of voor bestemmingen daarbuiten. De vrijwillige chauffeur ontvangt van de passagier een vergoeding voor de rit (35 eurocent per kilometer). Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven.

Wie meer wil weten over ANWB AutoMaatje of mee wil doen als deelnemer of vrijwilliger kan contact opnemen via via automaatje-amstelveen@participe.nu of 020-5430458. Meer informatie is ook te vinden op www.participe-amstelland.nu/automaatje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie