Een eerdere inzamelingsactie bij een AH-filiaal in Amstelveen.
Een eerdere inzamelingsactie bij een AH-filiaal in Amstelveen. Voedselbank Amstelveen

Inzamelingsactie Voedselbank en AH: ‘Op een lege maag kun je niet leren’

30 januari 2023 om 13:34 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Albert Heijn en de Voedselbank Nederland houden vanaf vandaag tot en met zondag 5 februari samen weer de landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Klanten kunnen voedingsmiddelen doneren aan lokale voedselbanken om te voorkomen dat kinderen met een lege maag naar school moeten gaan. Ook vier AH filialen in Amstelveen doen aan deze actie mee: AH- Bourgondische Laan, AH Groenhof, AH Brink en AH Maalderij.

Klanten kunnen de hele week producten voor dit doel kopen en deze inleveren voor de Voedselbank. De producten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk voor klanten is om de producten uit te zoeken. Naast ontbijtproducten staan er op de lijst ook onder meer pasta’s en groenten.

Op zaterdag 4 februari staan vrijwilligers van Voedselbank Amstelveen bij AH Groenhof en AH Bourgondische Laan om de gekochte producten in ontvangst te nemen De Voedselbank krijgt die dag hulp van leden van Lions Mingle, die bij AH Maalderij de producten verzamelen.

De Voedselbank stelt het zeer op prijs als iedereen een bijdrage kan leveren. ‘Er is veel behoefte aan deze producten en alle beetjes helpen,’ aldus de Voedselbank.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie