De Ben Goudsmithal in Amstelveen.
De Ben Goudsmithal in Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen ondersteunt sport-, cultuur- en welzijnsorganisaties

16 december 2022 om 08:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het college van B en W biedt in deze tijden met stijgende energiekosten en mogelijke loonstijgingen ook ondersteuning aan maatschappelijke organisaties op het gebied van onder meer sport, cultuur en welzijn. Diverse organisaties staan net als veel inwoners en ondernemers momenteel voor grote financiële uitdagingen. Het college komt onder meer met een subsidieverhoging en werkt daarnaast hard aan aanvullende ondersteuningsmaatregelen voor hen die dit het hardst nodig hebben.

Het Rijk heeft diverse maatregelen ontwikkeld om schade van de energiecrisis zoveel mogelijk te beperken. Het is echter nog niet duidelijk wanneer dit geld beschikbaar komt. Voor vele maatschappelijke organisaties, instellingen en verenigingen is de impact van de energiecrisis nu echter al merkbaar. De gemeenteraad heeft daarom onlangs besloten om in te zetten op lokale (acute) noodondersteuning voor hen die dat het hardst nodig hebben. “Hiermee steunen we de maatschappelijke organisaties die dit het hardst nodig hebben. Hoe dit financieel zal uitpakken, bekijken we in het eerste kwartaal volgend jaar”, zegt Adam Elzakalai (financiën).

SUBSIDIEVERHOGING Onder meer sportverenigingen en de cultuursector hebben het zwaar door de stijgende lasten en energieprijzen. “De vrees is dat de gestegen kosten worden doorberekend in de contributie en toegangsprijzen, terwijl huishoudens ook te kampen hebben met stijgende kosten,” zegt wethouder Herbert Raat (Sport, Kunst en Cultuur). “Dat willen we voorkomen. Daarom verhogen we de reguliere subsidies voor 2023 met 5 procent. Dit dekt in ieder geval de huurstijging voor huurders van maatschappelijk vastgoed van de gemeente. We begrijpen ook dat dit wellicht niet voldoende zal zijn, maar doen ook een beroep op de verenigingen en instellingen om na te denken over maatregelen die zij zelf kunnen nemen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en het vergaren van extra inkomsten via bijvoorbeeld sponsoren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie