RODA´23 vraagt leden en hun vrienden en familie om per doelpunt van het team een euro te doneren voor het goede doel.
RODA´23 vraagt leden en hun vrienden en familie om per doelpunt van het team een euro te doneren voor het goede doel. Pixabay

RODA’23 doet mee aan inzameling Radio 538 voor behandeling kinderen met kanker

30 november 2022 om 14:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Voetbalclub RODA’23 doet mee aan inzamelingsactie van Radio 538 voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. De opbrengst van de ‘Missie 538’ is bestemd voor een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. RODA´ 23 vraagt leden en hun vrienden en familieleden om voor elke doelpunt dat hun team maakt een euro te doneren. Maar ook andere donaties uit liefdadigheid zijn welkom. Zo moet in totaal 25.000 euro bijeen gebracht worden. De actie van de voetbalvereniging loopt tot aan de winterstop.

De dj’s van Radio 538 en luisteraars komen van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december tijdens ‘Missie 538’ in actie om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, De opbrengst wordt gebruik voor realisatie van een speciale ‘clean room’ waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust.

CLEAN ROOMS Deze behandeling kan alleen gedaan worden in speciale steriele ruimtes (‘clean rooms’). Het Prinses Máxima Centrum heeft daarom een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig om deze celtherapie te kunnen maken. Het zijn zeer steriele ruimtes, waarin de afweercellen van het kind worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen.

In de clean rooms wordt ook het wetenschappelijk onderzoek van het Prinses Máxima Centrum toegepast om immunotherapie voor steeds meer kinderen met kanker beschikbaar te maken. Deze nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.

ACTIEWEEK De dj’s van 538 zetten zich tijdens de actieweek samen met luisteraars dag en nacht in om zoveel mogelijk geld op te halen. Daarvoor dagen ze zichzelf en gasten uit, verleggen ze grenzen, gaan ze het land in op zoek naar bijzondere verhalen en maken zij aangrijpende reportages. Luisteraars bepalen in ruil voor een donatie welke muziek de zender draait.Onder andere bekende vrienden van het station en toonaangevende bedrijven bieden unieke ervaringen en producten aan waar luisteraars in een veiling ‘live’ op kunnen bieden.Ook kunnen luisteraars, bedrijven en andere organisaties hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Inmiddels zijn er al meer dan 200 acties gestart, waaronder de actie van sportclub RODA’23.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie