Afbeelding
Brentano

Brentano zoekt ‘Decembermaatjes’ om bewoners gezellige feestmaand te bieden

25 november 2022 om 13:39 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Stichting Brentano is voor haar bewoners in Amstelveen op zoek naar ‘Decembermaatjes’. Het gaat daarbij om vrijwilligers die de bewoners eenmalig een onvergetelijke dag willen bezorgen in de donkere dagen voor kerst. Voor veel bewoners zijn knusse feestdagen voor veel bewoners van Brentano niet vanzelfsprekend, omdat hun kinderen bijvoorbeeld in het buitenland wonen of omdat ze langstlevenden zijn en daarom nog amper een sociaal netwerk om zich heen hebben. 

Wie zich aanmeldt als vrijwilliger kan zelf kiezen wat voor soort activiteit bij hem of haar past. Dat kan bijvoorbeeld gaan om kerstversiering ophangen, kerststukjes maken, samen koekjes bakken, winterverhalen voorlezen of een wandeling maken.

Ook zijn vrijwilligers welkom die willen helpen bij praktische zaken, zoals het opmaken van de bedden, het serveren van ontbijt, lunch of diner. Vrijwilligers kunnen zo de zorgmedewerkers tijdelijk ontlasten, waardoor zij in december extra rust kunnen nemen. Om de bewoners tegelijkertijd een gezellige decembermaand te bezorgen, zet Brentano in de feestmaand tijdelijk vrijwilligers en familieleden in.

Volgens Brentano is er voor ieder Decembermaatje  wel een passende activiteit te vinden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor extra hulp in de decembermaand of zich aansluiten bij de vrijwilligersorganisatie Vrienden van Brentano. In het aanmeldformulier kunnen zij hun voorkeuren aangegeven worden over locatie, soort werk en doelgroep. Brentano neemt persoonlijk contact op met deelnemers voor een vrijblijvend gesprek.
 

Voor meer informatie: www.brentano.nl/decembermaatje

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie