De 'oranje sofa' die door vrijwilligers van Villa Randwijck en de Soroptimistclub met 25.000 steentje is gemozaïekt
De 'oranje sofa' die door vrijwilligers van Villa Randwijck en de Soroptimistclub met 25.000 steentje is gemozaïekt Aangeleverd

Campagne ‘Orange de World’ roept op tot einde aan geweld tegen vrouwen

15 november 2022 om 09:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Net als vorig jaar voeren de gemeente Amstelveen en de Soroptimistclub Amsterdam- Zuid/Amstelveen vanaf 25 november de campagne ‘Orange The World’ om het geweld tegen vrouwen te stoppen. De campagne duurt 10 dagen en eindigt op 10 december op de Dag van de Rechten van de Mens. Er vindt in deze periode in Amstelveen een aantal activiteiten plaats waarmee aandacht gevraagd wordt voor het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes. 

Wethouder Floor Gordon geeft vrijdag 25 november om 9.45 uur het startsein voor deze campagne door de ‘Orange The World’-vlag te hijsen bij het raadhuis. Om 18.00 uur drukt ze op diezelfde datum met wethouder Marijn van Ballegooijen symbolisch op de knop om de bibliotheek en boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein voor 10 dagen oranje te verlichten. Daarnaast krijgt het  beeld ‘de Baadster’ dat aan het water aan het Dr. C. Lelyplantsoen staat, in de campagneperiode een oranje cape om met de tekst: ‘Stop geweld tegen vrouwen’.

Op maandag 28 november wordt om 14.45 uur de ‘oranje sofa’, die door vrijwilligers van Villa Randwijck en de Soroptimistclub met 25.000 steentjes is gemozaïekt, door de wethouder Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen aangeboden aan Villa Randwijck. De bank krijgt een prominente plek op het plein van het gebouw. Het is een blijvend monument om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen. 

Op vrijdag 2 december staan leden van de Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen op de markt op het Stadsplein met een kraam. Ze gaan daar in gesprek met bezoekers en standhouders en bieden flyers aan met informatie over ‘Orange The World’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie