Afbeelding
Eigen foto

Vrijwilligers gezocht die kinderen willen helpen met leren Nederlandse taal

15 november 2022 om 07:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Taalvijver is op zoek naar vrijwilligers die kinderen willen helpen met het leren van de Nederlandse taal. Ze kunnen helpen met taaloefeningen, boekjes lezen en veel praten met de kinderen. Elke vrijwilliger werkt met 1 of 2 kinderen zodat elk kind veel aandacht krijgt.

De Taalvijver is een project waar kinderen die op basisschool zitten, hulp kunnen krijgen met het oefenen van de Nederlandse taal. Doel is het vergroten van de woordenschat. Het is bedoeld voor kinderen die in Amstelveen wonen, niet op een internationale school zitten en die in de thuissituatie onvoldoende in aanraking komen met het Nederland.

Met name de Taalvijvers in wijkcentrum De Bolderen wijkcentrum Westend kunnen op woensdagmiddag nog wel wat hulp gebruiken. In Westend is versterking gewenst van 13.30 tot 14.15 uur, of van 14.30 tot 15.15 uur en in De Bolder van 14.15 tot 15.00 of van 15.15 tot 16.00 uur.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar Willy, projectbegeleider van De Taalvijvers in Amstelveen. Het e-mailadres is detaalvijver@wereldbuur.nu.: Bellen kan ook naar: 06-5351.6663.

Wie zich aanmeldt, wordt verzocht aan te geven bij welke Taalvijver hij of zij zich wil aansluiten en welke tijd je het beste uit zou kunnen. De projectbegeleider neemt daarna zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie