Burgemeester Tjapko Poppens ondertekent met onder meer de burgemeesters van de buurgemeenten de verlenging van de samenwerking met BeterBuren.
Burgemeester Tjapko Poppens ondertekent met onder meer de burgemeesters van de buurgemeenten de verlenging van de samenwerking met BeterBuren. Gemeente Amstelveen

Amstelveen verlengt samenwerking met bemiddelaar BeterBuren

10 november 2022 om 10:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Amstelveen heeft samen met de buurgemeenten Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel de samenwerking met BeterBuren verlengd. De organisatie bemiddelt bij ruzies tussen buren en buurtbewoners. Deze buurtbemiddeling kan een laagdrempelige manier zijn om tot een oplossing te komen. Gemeente Amstelveen werkt sinds 2012 in veel gevallen met succes samen met BeterBuren voor buurtbemiddeling. Bij ruim 70 procent van de aanmeldingen wordt een oplossing gevonden. Ook de drie buurgemeenten zijn tevreden over BeterBuren. 

Op 9 november ondertekenden de burgemeesters van de vier gemeenten en wooncorporaties Eigen Haard en Woonzorg Nederland een convenant voor verlenging van de samenwerking met BeterBuren voor een periode van vier jaar. 

LEEFBAARHEID Burgemeester Tjapko Poppens is positief over buurtbemiddeling. “Gelukkig kunnen veel Amstelveners goed met hun buren en andere buurtbewoners overweg. Soms leiden verschillen in leefstijl, gezinssamenstelling of achtergrond tot ruzie tussen buren of buurtbewoners. Als buren er zelf niet meer uitkomen, kunnen zij BeterBuren inschakelen. Vaak slaagt BeterBuren erin om met bewoners tot een duurzame oplossing te komen. Het is van belang dat inwoners zich prettig en veilig voelen, thuis en op straat. Dat draagt ook bij aan de leefbaarheid en de sfeer in de wijk.”

Er kan een beroep op buurtbemiddeling gedaan worden in geval van overlast- of conflictsituaties waarbij twee buren betrokken zijn, zoals geluidsoverlast, tuinproblemen of stankoverlast. Goed opgeleide bemiddelaars spreken eerst beide buren afzonderlijk. Als dat nodig is, volgt daarna een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Onder begeleiding van de bemiddelaars wordt naar een oplossing gezocht waar beide partijen tevreden mee zijn. De ervaring leert dat het vaak al mogelijk is om in één gesprek tot afspraken te komen. De hulp is voor iedereen gratis. Voor informatie en aanmelding: beterburen.nl of 085-9022.810.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie