Busje van RMC voor personenvervoer.
Busje van RMC voor personenvervoer. Aangeleverd

Nieuwe WMO-vervoerder in Amstelveen na plots stoppen huidig vervoersbedrijf

19 oktober 2022 om 09:39 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Amstelveners die in aanmerking komen voor WMO-vervoer kunnen vanaf 1 november gebruikmaken van een nieuwe aanbieder. De huidige vervoerder kondigde begin deze maand onverwacht aan er per 1 november mee te stoppen. “We hebben alles op alles gezet om op tijd een nieuwe vervoerder te regelen”, zegt wethouder Marijn vanBallegooijen. “Voor Amstelveners die afhankelijk zijn van WMO-vervoer is het mooi dat dit is gelukt.”

De gemeente was op zoek naar een nieuwe aanbieder omdat de huidige WMO-vervoerder, MRC NL, er mee ophoudt. “Een onaangename verrassing, maar gelukkig hebben we op tijd een nieuwe partij gevonden in RMC,” zegt Van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). 

RMC begint per 1 november met rijden. Om de overgang naar RMC zo soepel mogelijk te laten verlopen worden bewoners per brief uitgebreid geïnformeerd. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de gebruikers zo min mogelijk last ondervinden en zo snel mogelijk een betrouwbare vervoerder hebben,” zegt Van Ballegooijen. Onder meer het reserveringsnummer en enkele chauffeurs blijven hetzelfde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie