Met de bijdrage van Rotary Amstelveen Nieuwer-Amstel kunnen noodzakelijke producten worden aangeschaft.
Met de bijdrage van Rotary Amstelveen Nieuwer-Amstel kunnen noodzakelijke producten worden aangeschaft. Aangeleverd

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen ook in de zomer nodig

19 september 2022 om 12:20 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) heeft geld beschikbaar gesteld om ook deze zomer in samenwerking met de Stichting Maccabi Nederland - hulp te bieden aan de Oekraïense vluchtelingen die in Amstelveen verblijven. De Oekraïense vluchtelingen die eerder dit jaar in twee hotels in Amstelveen zijn opgevangen, kunnen daar nog tot het einde van dit jaar blijven. 

In de beginfase werd veel geld of anderszins (kleding en goederen) gedoneerd door particulieren, bedrijven, gemeente en de hotels waarin de vluchtelingen werden ondergebracht. Voor vele vluchtelingen is het echter nog steeds een probleem om hoogstnoodzakelijke artikelen en eerste levensbehoeften aan te schaffen.

Sommigen hebben weliswaar een parttime baan gevonden, maar vooral de moeders met kleine kinderen en ouderen hebben niet voldoende te besteden om bijvoorbeeld luiers, babyvoeding, -melk en incontinentiemateriaal te kopen, ondanks het leefgeld dat zij sinds een paar maanden van de gemeente Amstelveen krijgen. Stichting Maccabi Nederland heeft al eerder dit jaar 1.000 euro ontvangen van RANA om met name hoogstnoodzakelijke artikelen aan te schaffen, maar de nood is nog steeds aanwezig en RANA heeft daarom via het landelijke fonds ‘Rotary Helpt Oekraïne’ nog eens 5.000 euro beschikbaar gesteld om deze hulp te continueren.

MACCABI Stichting Maccabi Nederland zet zich in voor bevordering van sport, spel en educatie in de joodse gemeenschap in Nederland. De stichting heeft meer dan twintig actieve sportclubs onder zich waar wekelijks of maandelijks meer dan 2.500 mensen sporten. Tijdens de coronapandemie heeft Maccabi een vrijwilligersinitiatief opgezet om mensen te helpen. De stichting was vanaf het eerste moment betrokken bij de vluchtelingenopvang van de Oekraïners in Amstelveen, waarbij de hoofdregel geldt dat Maccabi iedereen helpt, joods of niet-joods.

ROTARY Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel is een serviceclub die sinds 2004 jaarlijks diverse goede doelen steunt. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging en willen dienstbaar zijn door het opzetten van fundraisingprojecten en het beschikbaar stellen van (vak-)kennis. Mail voor informatie over RANA naar rotaryclubrana@gmail.com. Informatie over Stichting Maccabi is te vinden op www.maccabi.nl


Foto: Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie