Afbeelding
Aangeleverd

Informatieve sessie in De Bolder over herkennen van laaggeletterdheid

12 september 2022 om 14:50 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen en schrijven. Dat kan een reden zijn om niet of nauwelijks mee te kunnen komen in de digitale wereld. Wie vrijwilligerswerk doet of als professional werkt komt ze vast ook tegen. Maar hoe kan laaggeletterdheid worden vastgesteld bij iemand en wat is er aan te doen? Donderdag 28 september wordt er een gratis informatieve sessie over gehouden in Wijkcentrum De Bolder in Amstelveen.

Participe Welzijn en de Vrijwilligerscentrale Amstelland hebben de (ervarings-) deskundigen van Stichting Leef & Leer uitgenodigd om te laten zien hoe laaggeletterdheid er in de praktijk uit ziet zodat iedereen in zijn of haar (vrijwilligers-)werk er beter op in kan spelen. Na deze sessie bestaat de mogelijkheid om een verdiepende training van twee dagdelen te volgen. Eveneens kosteloos.

De bijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers en professionals van alle Amstelveense organisaties. De sessie vindt plaats op 28 september van 16.00 tot 17.30 uur in Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, Amstelveen. Wie na de inspiratiesessie meer wil weten over dit thema kan zich daarna aanmelden voor een training van twee dagdelen. Inschrijven kan via de website www.participe-amstelland.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie