Middenhof
Middenhof Archief

Alzheimer Café Amstelveen in Middenhof over stand wetenschap bij dementie

13 september 2022 om 07:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Het Alzheimer Café Amstelveen vindt op donderdagavond 22 september plaats in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willen Dreesweg 155. Jos Heeremans gaat met Karolien Biesheuvel, specialist ouderengeneeskunde bij Cordaan, in gesprek over de stand van de wetenschap op gebied van dementie. 

Regelmatig duiken er berichten op in de media over medicijnen tegen dementie. Maar hoe zit dat eigenlijk, werken de medicijnen die momenteel worden gegeven en zitten er wellicht hoopgevende medicijnen in de pijplijn? Karolien Biesheuvel licht op 22 september toelicht hoe ver de wetenschap is op dit gebied.

Tot de wonderpil tegen dementie is uitgevonden is het vooral belangrijk om mensen die de diagnose hebben gekregen goed te begeleiden. Het beste medicijn dat nu voorhanden is één op één contact met de patiënt en de naasten. In Amsterdam is daartoe het Netwerk Ouderengeneeskunde Amsterdam (NOA) opgericht, mede door Karolien Biesheuvel. Dit netwerk draagt bij aan de zorg voor thuiswonende ouderen in Amsterdam. Onderzocht wordt of dit netwerk kan worden uitgebreid naar Amstelland.
Karolien vertelt  over het NOA, en uitleggen hoe het bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven na de diagnose.

Het Alzheimer Café begint op 22 september om 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom in Wijkcentrum Middenhof. Zij kunnen vanaf 19.00 gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. 

Voor meer informatie: alzheimer-nederland.nl/amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie