Jaarlijks is de tweede vrijdag van september de Dag van de Echtscheiding.
Jaarlijks is de tweede vrijdag van september de Dag van de Echtscheiding. Pixabay

Extra aandacht voor hulp bij echtscheiding rond Dag van de Scheiding

7 september 2022 om 10:08 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Vrijdag 9 september is het de Dag van de Echtscheiding. Sinds 2010 wordt deze themadag op de tweede vrijdag van september gehouden. Humanitas Amstelland grijpt deze gelegenheid aan om het gratis scheidingsaanbod van Humanitas Amstelland voor inwoners van Amstelveen en Aalsmeer onder de aandacht te brengen.  Volgens Humanitas kan steun na een scheiding contactverlies tussen ouder en kind tegengaan.

Ieder jaar horen landelijke bijna 90.000 kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Tegenwoordig gaat dit ook veel om kinderen uit samengestelde gezinnen, die na een aantal jaren opnieuw opsplitsen. Deze ouders en kinderen gaan daardoor voor een tweede keer door een scheiding heen. Veel ouders weten samen tot goede afspraken te komen, onderling of met hulp. Maar in sommige situaties lopen de spanningen zo hoog op dat dit het maken van goede afspraken over de kinderen in de weg staat.

Humanitas biedt tijdelijke steun aan ouders na een scheiding of relatiebreuk. Met als doel dat meer kinderen opgroeien met beide ouders in hun leven. In Noord-West Nederland is Humanitas onder meer met haar scheidingsaanbod actief in Amstelland. Doordat er een samenwerking is met de gemeenten kan Humanitas de ouders en kinderen die daar wonen gratis ondersteuning bieden.

Humanitas biedt in de regio Amstelland steun bij het opbouwen van omgangsafspraken na een scheiding of relatiebreuk (project BOR, Begeleide Omgangsregeling) en tijdelijke steun aan een ouder (scheidingsbuddy).

Om deze hulp inzichtelijk te maken heeft Humanitas een infographic Scheidingsaanbod gemaakt die nu rondom de Dag van de Scheiding op 9 september 2022. Humanitas nodigt iedereen uit deze Infographic Scheidingsaanbod te delen met ouders die hier behoefte aan hebben.

Voor meer informatie en het downloaden van de infographic: humanitas.nl/amstelland/scheiding/


Overzicht van het scheidingsaanbod. - Humanitas Amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie