Afbeelding
Aangeleverd

Melvin Jones Fellow-onderscheiding voor Lionslid Anke Eweg

6 september 2022 om 09:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Anke Eweg, lid van de Lionsclub Amstelveen Mingle werd tijdens de kabinetswisseling van Lionsdistrict 110AN door de inkomende districtsgouverneur Ellen Bouwmeester verrast met een welverdiende Melvin Jones Fellow-onderscheiding voor haar tomeloze inzet en persoonlijke inspanningen bij het helpen waar geholpen moet worden en het organiseren van acties voor goede doelen.

Anke was niet alleen de drijvende kracht bij de aanvraag van een Refugee Assistance Grant bij de Lions Club International Foundation in de USA om de aanschaf van lesboeken voor jonge vluchtelingen in Zaandam, Amstelveen en Amsterdam te kunnen financieren. Zij was ook de inspirator voor de succesvolle speelgoedinzameling voor de jongste vluchtelingen en voor een verrassingskerstdiner en paasattracties voor eenzame ouderen. Ook de organisatie voor het verkrijgen van noodzakelijke kinderboeken voor het Vluchtelingenwerk Amsterdam, Blijf van mijn Lijf Huis en de Voedselbank was in handen van Anke.

En dan is er ook nog de ieder jaar terugkerende spraakmakende lootjesverkoop op de Lions Huishoudbeurs-stand ten behoeve van onderzoek naar Kinderkanker (VONK) in het VUMC en bij LC Amstelveen Mingle de Oud en Vreemd Geld-actie. Een indrukwekkend voorbeeld van hoe de Lions in deze samenleving hun motto We Serve, Lions Helpen-gedachte hoog in het vaandel houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie