Afbeelding
Aangeleverd

Politie en burgemeester bezoeken moskee aan Bouwerij

18 juli 2022 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens ging vrijdag langs bij de Saada Moskee aan de Bouwerij. Na het vrijdaggebed stond de politie in het kader van hun campagne Coppie Koffie met een koffiekar bij de uitgang klaar voor een kopje koffie en een gesprekje. De moskeebezoekers waren positief verrast door de actie van de politie en het bezoek van de burgemeester. In een zonnige sfeer ontstonden leuke, verrassende en soms ook serieuze gesprekken.

De Saada Moskee wordt bezocht door veel verschillende nationaliteiten. In een internationale stad zoals Amstelveen is het belangrijk dat de politie en de gemeente met alle gemeenschappen in verbinding staan. Burgemeester Poppens: “Ik sprak met mensen uit onder meer Ghana, Marokko en India. Het is goed te zien dat zij elkaar op deze plek weten te vinden.”

Amstelveen is een internationale stad. 21 procent van de Amstelveners is international, 46 procent heeft een migratieachtergrond. De gemeente vindt het belangrijk dat Amstelveners van verschillende herkomst elkaar ontmoeten. Dit draagt bij aan een sterke sociale basis. Onder de noemer Amstelveen Connect@ stimuleert de gemeente Amstelveense clubs en organisaties zich hiervoor in te zetten.

Meer informatie: www.amstelveen.nl/connect

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie