Het startsein van Orange the World in 2019 bij de Urbanuskerk in Bovenkerk.
Het startsein van Orange the World in 2019 bij de Urbanuskerk in Bovenkerk. Naomi Heidinga

‘Orange the World’ tegen geweld jegens vrouwen

15 juli 2022 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdagavond een motie aangenomen van het CDA om onder meer gebouwen en objecten in Amstelveen oranje te verlichten in de periode van 25 november tot en met 10 december, in het kader van de VN-campagne ‘Orange the World’. Die campagne is bedoeld om aandacht te vragen voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. 

De VN heeft 25 november uitgeroepen als Internationale Dag voor Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen en dat is de eerste dag van ‘16 days of action against violence’. De periode eindigt op 10 december met de Internationale Dag van de Mensenrechten.
“Veel geweld tegen vrouwen speelt zich af achter de voordeur,” zei CDA-raadslid Arjen Siegmann, die de motie indiende. “En tijdens corona is dit toegenomen, zozeer dat zelfs gesproken wordt van een ‘schaduwpandemie’. De meeste vrouwen die met geweld te maken krijgen, doen hiervan geen aangifte of melding uit schaamte of vrees niet serieus te worden genomen. Bij de bestrijding van dit geweld is van belang dat overheden en organisaties op alle niveaus bewustwording creëren bij vrouwen en mannen, en daarmee taboes helpen doorbreken.”

Voor Amstelveen stelde Siegmann voor: het oranje verlichten van gebouwen of objecten, de ‘Orange The World’-vlag uithangen van 25 november tot en met 10 december, informatieve posters verspreiden en via sociale media steun betuigen aan Orange The World. Wethouder Floor Gordon zei graag met de motie aan de slag te gaan. Ze zag deze als ondersteuning van reeds ingezet beleid. De SP vond de motie weinig toevoegen en stemde tegen, net als BVNL. De overige fracties stemden voor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie