Geen fietsen, wel fatbikes!
Geen fietsen, wel fatbikes! foto: Annemieke Gosewehr

Fietsenrekken Westwijkplein verwijderd!

13 maart 2023 om 22:09 Lokaal Deel je nieuws

Vandaag zijn de fietsenrekken op het Westwijkplein verwijderd. Waarom????

Vorig jaar heeft de Bewonersgroep Westwijk een enquette gehouden onder de bezoekers van het winkelcentrum Westwijkplein. Vele personen gaven aan dat ze zich onveilig voelden door fietsende passanten over het plein. Daarop heeft de toenmalige wethouder Ellermeier besloten om het plein met verkeersborden tot wandelgebied te verklaren. 

Omdat bezoekers toch hun fietsen in het wandelgebied in de rekken moesten plaatsen bleek handhaving op fietsende bezoekers nagenoeg niet mogelijk.

Een afvaardiging van de Bewonersgroep, winkeliers, wijkagenten en gemeente hebben zich over het probleem gebogen en een advies uitgebracht. Daar is daarna niets mee gedaan.

Op 23 januari j.l. is er weer een bijeenkomst geweest maar nu samen met wethouder Raat en zijn de problemen en mogelijke oplossingen opnieuw besproken. Hr. Raat gaf aan dat deze ideeen uitgewerkt zouden worden en daarna eerst besproken. T.o.h. niets meer over vernomen.

Vandaag vernam ik dat de fietsenrekken naast AH en voor de bieb ineens zijn verwijderd!

Deze gang van zaken is echter onbegrijpelijk!!!!

Ik roep wethouder Raat op zich aan zijn woord te houden door eerst te overleggen en de fietsenrekken z.s.m. terug te plaatsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie