Afbeelding
VVD Amstelveen

VVD wil einde aan auto-inbraken in Amstelveen

30 juni 2018 om 14:00 lokaal

AMSTELVEEN De VVD wil dat er paal en perk wordt gesteld aan het groeiend aantal auto-inbraken in de afgelopen maanden. Het is volgens de partij van groot belang dat Amstelveners zorgeloos kunnen werken, wonen en leven. VVD-woordvoerder veiligheid en openbare orde Benjamin Smalhout gaat op 5 juli in een raadscommissie vragen aan het college stellen over de toename van het aantal auto-inbraken. Verder gaat de VVD-fractie werken aan een plan van aanpak om een einde te maken aan de groeiende inbraakgolf.

De stijging is opmerkelijk omdat het aantal auto-inbraken volgens de landelijke veiligheidsmonitor in 2017 zelfs met bijna 40 procent was gedaald. De gemeente Amstelveen scoort in die monitor hoog op veiligheid. 'Hier is de VVD zeer content over. De afgelopen maanden zijn er echter weer een groeiend aantal meldingen geweest over auto-inbraken. Veel Amstelveners zijn slachtoffer en hebben genoeg van dit soort praktijken.

Afgelopen week heeft de VVD contact gezocht met een van de slachtoffers van een auto-inbraak, Jacinta van den Heuvel. Ze woont met haar gezin ruim tien jaar in Amstelveen. Haar auto parkeert zij steevast in de straat voor haar woning. Toen zij op een werkdag in haar auto wilde stappen constateerde zij dat haar autoruit was ingeslagen. Zowel het stuur als de airbag waren ontvreemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie