Afbeelding
René de Leeuw

Schiphol wil samenwerken met Amstelveen

24 juli 2019 om 07:00 lokaal

AMSTELVEEN Schiphol heeft Amstelveen voorgesteld om samen een programma uit te werken voor concrete beperking van hinder door vliegtuigen in Amstelveen en voor het verbeteren van de leefomgeving. "We gaan graag op die handreiking in," zegt wethouder Schipholzaken Herbert Raat.

Onderwerpen die in het samenwerkingsprogramma aan de orde kunnen komen, zijn het beperken van nachtelijke starts vanaf de Kaagbaan in de richting Amstelveen en het beperken van de overlast van andere nachtelijke vertrekroutes.

Ook wil Schiphol inzetten op beperking van het gebruik van vier banen tegelijk. Raat denkt zelf aanvullend aan zaken als: het verminderen van het gebruik van de Buitenveldertbaan tot maximaal 30.000 vluchten per jaar, mogelijkheden om de inzet van de Aalsmeerbaan te beperken, onderzoek naar het verminderen van de overlast door baanonderhoud en het eventueel aanpassen van een nieuwe startprocedure. Voor de lange termijn ziet Raat graag vervanging van vluchten door treinen en onderzoek naar een luchthaven in zee.

Goede mogelijkheden voor samenwerking met Schiphol biedt volgens Raat ook het voornemen van minister Cora van Nieuwenhuizen om een nieuw ontwikkelingsfonds in te stellen voor meer isolatie, schrijnende gevallen en het ontwikkelen van gebieden waar nu bouwbeperkingen gelden. Raat is blij dat Schiphol het idee steunt om in Kronenburg extra studentenwoningen te bouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie