Afbeelding
Jeroen Jumelet

Eikenprocessierups weg, drie locaties in A'damse Bos heropend

4 juli 2019 om 12:30 lokaal

AMSTELVEEN Drie van de vijf openbare gelegenheden in het Amsterdamse Bos die eerder dicht gingen vanwege de eikenprocessierups, zijn weer open. Publiek is weer welkom bij De Speeleilanden, het Klein Kinderbad en het Kabouterpad. 

De eikenprocessierups zorgde de afgelopen tijd voor de nodige overlast in het Amsterdamse Bos, zoveel zelfs dat vijf bekende openbare locaties in het bos onlangs gesloten werden voor publiek. Drie van de vijf locaties zijn nu echter weer open, zo valt te lezen op de website van het Amsterdamse Bos. 

ALERT Publiek is weer welkom bij De Speeleilanden, het Klein Kinderbad en het Kabouterpad. De nesten van de eikenprocessierups zijn hier zoveel mogelijk opgeruimd, maar het publiek wordt wel opgeroepen alert te blijven. Dit betekent dat het Klein Kinderbad vanaf 5 juli weer, zoals gebruikelijk, gevuld wordt met water bij een buitentemperatuur van meer dan 20 graden en droog weer.

Overigens blijven het Groot Kinderbad en de Zonneweide voorlopig nog wel gesloten. Het grote aantal nesten van de eikenprocessierups en de grootte van de nesten veroorzaakt daar helaas nog te veel overlast. Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie