Familiezwemmen in De Meerkamp
Familiezwemmen in De Meerkamp De Meerkamp

Amstelveen vraagt inwoners mening over nieuw zwembad

20 juni 2019 om 10:35 lokaal

AMSTELVEEN Amstelveners die mee willen denken over hoe een nieuw multifunctioneel zwembad eruit  moet zien, worden gevraagd een enquête invullen. De gemeente Amstelveen doet momenteel onderzoek naar realisatie aan een nieuwe zwemvoorziening die voldoet aan de huidige behoeften van haar bewoners. De enquête is tot en met 7 juli 2019 in te vullen via https://www.amstelveen.nl/onderzoek

Het doel van het onderzoek is te komen tot een toekomstbestendige kwalitatieve hoogwaardige zwemvoorziening waar Amstelveners nog jarenlang met plezier kunnen zwemmen en recreëren. In de enquête worden wensen en behoeften voor het toekomstige zwembad gepeild. De resultaten van de enquête worden meegenomen in het onderzoek. Het advies over de nieuwe zwemvoorziening moet eind van het jaar klaar zijn.

Het huidige zwembad De Meerkamp viert komende week het 25-jarig bestaan. "Het is belangrijk dat deze voorziening blijft voldoen aan de behoeftes in de toekomst. Juist daarom is het goed om te onderzoeken welke behoefte de Amstelvener heeft en wat een zwembad tegenwoordig zou moeten bieden aan de inwoners", zegt wethouder Sport Rob Ellermeijer.

Het nieuwe zwembad moet volgens de gemeente voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet er ruimte zijn voor zwemlessen, verenigingen en bepaalde doelgroepen. Maar er kan ook ruimte zijn voor andere activiteiten zoals wellnessen of zorg. "We zoeken dus een multifunctionele opzet," zegt Ellermeijer. Het moet bovendien goed bereikbaar zijn en op een centrale plek liggen in Amstelveen, zoals De Meerkamp nu. Het nieuwe zwembad zal bovendien duurzaam en toekomstbestendig moeten zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie