Afbeelding
BPD

Bouw appartementen in project Klaasje van start

30 januari 2019 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon heeft op 24 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst met ruim 100 kopers van appartementen in de gebouwen Jade en Saffier het feestelijke startsein voor bouw van het project Klaasje gegeven. BPD Ontwikkeling en M.J. de Nijs Projectontwikkeling realiseren hier 57 koopappartementen en 89 huurappartementen.

De 5 gebouwen waarin de appartementen komen, worden gebouwd op een centrale parkeergarage voor 181 auto's. Het dek van de parkeergarage wordt als groen verblijfsgebied ingericht. De 57 koopappartementen komen in 2 van de 5 gebouwen op de locatie tussen de Oranjebaan, Camera Obscuralaan en de Klaasje Zevensterstraat. Bijna alle appartementen zijn verkocht. Het project is vooral in trek bij mensen uit Amstelveen of de directe omgeving die nu kiezen voor het gemak van een appartement. De overige drie gebouwen bevatten 89 huurappartementen in de vrije sector. Huurprijzen worden bekend zodra wordt begonnen met de verhuur, een half jaar voor oplevering.

"De kopers uit Amstelveen en omgeving die ik sprak zijn dolgelukkig met deze volgende stap in hun wooncarrière," zegt wethouder Floor Gordon. "De meesten laten een bestaande en vaak goedkopere koop- of huurwoning achter."

John van den Heuvel van BPD is trots op het project. "Samen met de Nijs en Syntrus Achmea hebben we in 2016 meegedaan aan de tender voor de locatie van het voormalige verzorgingshuis van Stichting Brentano. De vraag richtte zich op een gebiedsontwikkeling bestaande uit zorgvoorzieningen, zorgwoningen en vrije sector woningbouw. Onze combinatie van ontwikkelaar, bouwer en een belegger met een specifiek zorgfonds, bleek de juiste keuze voor het winnende ontwerp". Het project is een vervolg op de eerste fase nieuwbouw die het afgelopen jaar is opgeleverd aan Stichting Brentano en het Achmea Dutch Healthcare Property Fund. De eerste opleveringen worden verwacht eind 2020. Voor meer info: www.nieuwbouw-klaasjezevenster.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie