Afbeelding
Google Streetview

Extra ondersteuning nodig voor galerijvloeren vier lage flats

22 november 2018 om 11:28 lokaal

AMSTELVEEN Uit onderzoek is gebleken dat de constructie van de galerijvloeren van vier laagbouwflats aan de Van Heuven Goedhartlaan niet aan de eisen voldoet. De afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Amstelveen onderhoudt nauw contact met woningcorporatie Eigen Haard over de veiligheidssituatie. Eigen Haard heeft de bewoners geïnformeerd.

Na het instorten van een galerijvloer in Leeuwarden in 2011 heeft het Rijk eigenaren van (flat)gebouwen wettelijk verplicht onderzoek uit te voeren naar de constructie. Naar aanleiding hiervan is naar voren gekomen dat de draagconstructie van de galerijen niet optimaal is. "Wij houden de situatie scherp in de gaten", zegt wethouder Herbert Raat (Vergunningen). "Voor ons is het belangrijk dat de bewoners veilig kunnen wonen."

Eigen Haard is begonnen met het extra ondersteunen (ook wel stempelen) van de vloeren. Hierdoor kan de galerij veilig gebruikt blijven worden tot de herstelwerkzaamheden zijn afgerond. Op dit moment wordt onderzocht wat er moet gebeuren om de constructie weer helemaal veilig te maken.

De constructie van de galerijvloeren van de hoge flats aan de Van Heuven Goedhartlaan moet nog worden onderzocht. Voordat dit mogelijk is, moet eerst de afwerklaag die over de galerijvloeren ligt worden verwijderd. Eigen Haard wil zo snel mogelijk met dit onderzoek beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie