16 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste persrelatie,

Hierbij sturen wij u het persbericht: Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band en Sneeuwwitje

Het zou fijn zijn als u aandacht aan dit bericht kunt besteden.

De beelden vindt u in de bijlage.

Als er nog vragen zijn verneem ik het graag.

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Tessa Haster

Marketing & Communicatie

Beschrijving: kruislijnennieuwehuisstijl

Schouwburg Amstelveen

Stadsplein 100, Amstelveen

Postbus 634, 1180 AP Amstelveen

t 020 547 51 61

f 020 647 75 56

e haster@schouwburgamstelveen.nl

w www.schouwburgamstelveen.nl

Beschrijving: kruislijnennieuwehuisstijl

Persbericht

Datum

Plaats

Betreft

16-02-2018

Amstelveen

Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band en Sneeuwwitje

Swingende avond met Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band

Op zaterdagavond 24 februari zijn de veelgeprezen drummer Lucas van Merwijk en The

Cubop City Big Band te gast in Schouwburg Amstelveen met nieuwe salsa en latin jazz bewerkingen van pop/funkband Earth, Wind & Fire.

De internationale salsa groep Cubop City Big Band onder leiding van drummer Lucas van Merwijk is geliefd over de hele wereld. Als je Cd's in Zuid Amerika op grote schaal illegaal gekopieerd worden, is dat het grootste compliment dat je als Europees Latin orkest maar kan krijgen. Het gebeurt op grote schaal met de albums van de Cubop City Big Band, één van de beste salsa en latin orkesten van Nederland.

Zaterdag 24 februari spelen zij nieuwe salsa en latin jazz bewerkingen van het onverwoestbare repertoire van de sensationele funkgroup Earth Wind & Fire. FFantasy, September, Boogie Wonderland en vele andere klassiekers van de legendarische Amerikaanse pop/funkband komen voorbij in sensationele versies. De nieuwe arrangementen zijn geschreven door de legendarische Puertoricaanse arrangeur Oscar Hernandez (Spanish Harlem Orchestra), pianist Marc Bischoff en trombonist Ilja Reijngoud.

Oprichter en drijvende kracht is latin-jazz en fusiondrummer Lucas van Merwijk. De band geeft over de hele wereld optredens en wordt van Europa tot Zuid-Amerika bejubeld.

Vakantietip: Sneeuwwitje (3+) - Woensdag 28 februari - 15.00 uur

Eens, midden in de winter, toen de sneeuwvlokken uit de hemel dwarrelden, zat een koningin te naaien bij een kozijn van zwart ebbenhout. Terwijl ze daar zat prikte ze zich in haar vinger. Er vielen drie druppels bloed in de sneeuw. Omdat dat rood in de witte sneeuw er zo mooi uitzag wenste de koningin dat ze een kindje had, met een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout. Het Kleine Theater brengt dit eeuwenoude verhaal tot leven voor alle sprookjesfans vanaf 3 jaar.

Theateragenda 21 februari t/m 28 februari

Woensdag 21 februari raakt Stef Bos de kern met zijn muziek in een nieuw programma. Donderdag 22 februari halen tien acteurs van Het Zuidelijke Toneel & HetPaleis met krachtige beeldtaal Shakespeares magistrale King Lear naar het nu. Diezelfde avond geeft Karsu een concert van Turkse roots tot hippe jazz. In vijf sterchoreografieën van vijf sterchoreografen dansen de dansers van Introdans op vrijdag 23 februari de sterren van de hemel. Ook op vrijdag 23 februari kruipt Joy Wielkens tijdens het concert BILLIE! - Lady Sings the Blues in de huid van Billie Holiday en andere diva's. Zaterdag 24 februari staan Bartho Braat en Ernst Daniël Smid met de première van hun tragikomedie: 'n Zomer zonder vrouw... in Grou op de planken. En, goed nieuws voor de kleintjes, Brandweerman Sam(2+) is zondagmiddag 25 februari twee keer te zien in de Grote Zaal.

Noot voor de redactie: Voor vragen over dit persbericht neemt u contact op met: Lot Falkenburg, Marketing & Communicatie, telefoon (020) 547 51 61, of falkenburg@schouwburgamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie