Kunsthistorica en cultuurwetenschapper Rannilt Pol.
Kunsthistorica en cultuurwetenschapper Rannilt Pol. Rob Nijpels

‘Tussen kunst en kind’: gesprek in Cobra Museum over ouderschap in kunstwereld

6 mei 2023 om 07:00 Kunst

AMSTELVEEN Een gesprek over het combineren van het werk als kunstenaar en het ouderschap vindt op zaterdag 13 mei plaats in het Cobra Museum in Amstelveen. Het combineren van werk en ouderschap is in vele sectoren een uitdaging, maar in de kunstwereld lijkt dit volgens het museum nog meer het geval te zijn. ‘Het kunstenaarschap vereist toewijding, constante flexibiliteit en beschikbaarheid, terwijl het moederschap ook veel eisen stelt uit de maatschappij’.

Kunsthistorica en cultuurwetenschapper Rannilt Pol vertelt bij de start van het gesprek over het leven en werk van de Deense beeldhouwer en moeder Sonja Ferlov. Ze gaat in op hoe het moederschap haar manier van werken beïnvloedde. Het werk van Ferlov is tot en met 14 mei te zien in de tentoonstelling ‘Je est un autre’ in het Cobra Museum. Vervolgens wordt ingegaan op hoe het vandaag de dag is om zowel kunstenaar als moeder te zijn. Schrijver en kunstenaar Mirthe Berentsen zal hierover in gesprek gaan met Rannilt Pol.

Berentsen schrijft momenteel aan een boek over kunst en de politisering van het moederschap dat uitgegeven zal worden bij Das Mag. De titel van het evenement is geïnspireerd op haar aankomende podcast ‘Tussen kunst en kind, over het ouderschap binnen de kunsten’. Toegang tot het gesprek is gratis, exclusief museumentree.

Voor meer informatie: cobra-museum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie