Onder meer de 100-ste geboortedag van Corneille wordt gevierd in het Cobra Museum.
Onder meer de 100-ste geboortedag van Corneille wordt gevierd in het Cobra Museum. Corneille, Fete Nocturne, 1950, langdurige bruikleen particuliere collectie, c/o Pictoright 2022

Laatste kans om diverse tentoonstellingen te zien in Cobra Museum

29 december 2022 om 11:30 Kunst

AMSTELVEEN Tijdens de kerstvakantie zijn de veel culturele uitjes te beleven in Amstelveen, ook bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Het is namelijk de laatste kans om een aantal tentoonstellingen te zien in dit museum.

Verwoorden- Verklanken- Verbeelden- Verwerken Het Cobra Museum en Stichting Kanker in Beeld vinden elkaar in de overtuiging dat de kracht van kunst een belangrijke bijdrage kan leveren aan herstel en verwerking van ziekte, maar ook aan onze gezondheid in brede zin. De expositie Verwoorden- Verklanken- Verbeelden- Verwerken met werken van (ex-) kankerpatiënten en hun naasten is te zien t/m 8 januari 2023.

Kosmogonie Voor het eerst is de Zinsou collectie uit Benin in Nederland te zien in de tentoonstelling Kosmogonie. Met een selectie van ruim 130 kunstwerken is de eerste etage van het museum gevuld met zinnenprikkelende kunst van 37 kunstenaars van verschillende generaties uit het Afrikaanse continent en Frankrijk. Te zien t/m 8 januari.

Cobra en Noord-Afrika Deze tentoonstelling toont werk uit de museumcollectie van de kunstenaars uit de Cobra-beweging die via reizen of op andere manieren in contact komen met de kunst en, cultuur en bevolking van Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Algerije en Tunesië. Te zien t/m 15 januari.

Corneille 100 De 100-ste geboortedag van Corneille wordt in het Cobra Museum gevierd met een feestelijke collectiepresentatie. Corneille startte zijn kunstenaarschap zoekend, kijkend naar andere kunstenaars en geïnspireerd door de natuur en mensen om hem heen. Te zien t/m 15 januari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie