De tentoonstelling 'Kosmogonie' met Afrikaanse kunst in het Cobra Museum.
De tentoonstelling 'Kosmogonie' met Afrikaanse kunst in het Cobra Museum. Cobra Museum

Cobra Museum open op Tweede Kerstdag

18 december 2022 om 16:27 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is op Tweede Kerstdag (maandag 26 december) extra geopend. Bezoekers kunnen daar de tentoonstellingen bekijken die nog maar kort te zien zijn in museum: ‘Kosmogonie, Zinsou een Afrikaanse kunstcollectie’, ‘Cobra en Noord-Afrika’ en ‘Corneille 100’.

In de tentoonstelling ‘Kosmogonie’ is voor het eerst eerst de Zinsou collectie uit Benin in Nederland te zien. Met een selectie van ruim 130 kunstwerken is de eerste etage van het museum gevuld met zinnenprikkelende kunst van 37 kunstenaars van verschillende generaties uit het Afrikaanse continent en Frankrijk. 

De expositie ‘Cobra en Noord-Afrika’ toont werk uit de museumcollectie van de kunstenaars uit de Cobra-beweging die via reizen of op andere manieren in contact kwamen met de kunst en, cultuur en bevolking van Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Algerije en Tunesië.

CORNEILLE 100 De 100ste geboortedag van Corneille wordt in het Cobra Museum gevierd met een feestelijke collectiepresentatie. Corneille startte zijn kunstenaarschap zoekend, kijkend naar andere kunstenaars en geïnspireerd door de natuur en mensen om hem heen.

Daarnaast is in het Cobra Museum ook de tentoonstelling ‘Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken’ te zien, die in samenwerking met Stichting Kanker in Beeld is georganiseerd. Tot slot vindt de expositie ‘Crescente | Drie visies op groei’ plaats, een expositie met werk van drie leerlingen van het Keizer Karel College. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie