Van links naar rechts: directeur Cobra Museum Stefan van Raay, Julia Kemp, Lisa le Grand, Appel Toussaint en wethouder Herbert Raat.
Van links naar rechts: directeur Cobra Museum Stefan van Raay, Julia Kemp, Lisa le Grand, Appel Toussaint en wethouder Herbert Raat. Nathan van Ewijk

Drie leerlingen KKC met expositie ‘Crescente’ in Cobra Museum

15 december 2022 om 08:00 Kunst

AMSTELVEEN Werk van drie leerlingen van het Keizer Karel College (KKC) is momenteel te zien in de expositie ‘Crescente’ in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De leerlingen geven daarin drie visies op groei. De tentoonstelling is zaterdag geopend en is nog tot en met donderdag 12 januari te zien. De opening van de expositie werd verricht door wethouder Herbert Raat (Cultuur).

De werken van de expositie zijn gemaakt door Julia Kemp, Lisale Grand en Appel Toussaint. De tentoonstelling is voor de leerlingen van het Keizer Karel College onderdeel van hun profielwerkstuk, een groot onderzoek ter afsluiting van hun laatste middelbare schooljaar. De vraag die daarin centraal staat is hoe je een bekend beeldend kunstenaar wordt in Amstelveen: hoe verwerf je inkomen, hoe organiseer je een expositie en wat is de impact van sociale media op de bekendheid van een beeldend kunstenaar? Om antwoorden te vinden op deze hoofdvragen organiseren zij, naast een literatuuronderzoek, deze expositie.

Het werk dat de jonge makers laten zien gaat in op het thema groei gezien vanuit verschillende perspectieven, namelijk plantengroei in combinatie met identiteit, body positivity en onderbewustzijn. Dit thema wordt gepresenteerd in de vorm van schilderijen, foto’s en mode. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie