Wim Oepts, Landschap (Provence), olieverf op doek - particuliere collectie.
Wim Oepts, Landschap (Provence), olieverf op doek - particuliere collectie. Benno Slijkhuis

Nieuwe exposities met werk Wim Oepts en Barbara Nanning in Museum JAN

13 september 2022 om 14:00 Kunst

AMSTELVEEN Binnenkort gaan in Museum JAN in het Oude Dorp twee nieuwe tentoonstellingen van start. Van 30 september tot en met 12 februari vindt de tentoonstelling ‘Wim Oepts en de schilders van het zonnige Zuiden’ plaats in het museum. Daarnaast begint op 5 oktober de expositie ‘Bewogen verstilling’ met werk van glaskunstenares Barbara Nanning.

Wim Oepts (1904-1998) werd geboren in Amsterdam. In 1939 vestigde de schilder zich in Parijs. “Ik ben echt aangestoken door het Zuiden,” zei Wim Oepts. Onder invloed van pure coloristen als Pierre Bonnard en zijn Franse leermeester Othon Friesz ontwikkelde zijn kunst zich tot een ode aan de kleur. De tentoonstelling ‘Wim Oepts en de schilders van het zonnige Zuiden’ biedt de kijker een uitgebreid overzicht van het oeuvre van kunstenaar en van zijn Nederlandse tijdgenoten. Oepts is een geliefd kunstschilder, bekend van zijn geabstraheerde kleurrijke landschappen. In het zonovergoten zuiden van Frankrijk vond hij inspiratie voor zijn typerende schilderijen vol contrasterende kleurvlakken.

Daarnaast presenteert Museum JAN vanaf 5 oktober ter ere van het UN International Year of Glass, de tentoonstelling ‘Barbara Nanning – Bewogen verstilling’. De tentoonstelling toont het meest recente werk van de in Den Haag geboren glaskunstenaar Barbara Nanning (1957). In haar driedimensionale sculpturen combineert ze traditie en innovatie. Nieuwe, vindingrijke technieken komen tot stand in samenwerking met de meest ervaren glasblazers uit Tsjechië. De tentoonstelling met werk van Barbara Nanning is te zien tot en met 29 januari.

Museum JAN staat aan Dorpsstraat 50 in Amstelveen. Voor meer informatie: museumjan.nl


‘Byzantium’ van Barbara Nanning. - Foto aangeleverd/Museum JAN

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie