Fragment van filmposter van de film 'Raphael Revealed'.
Fragment van filmposter van de film 'Raphael Revealed'. Pr/Cinema Amstelveen

Kijk op kunst terug in Cinema Amstelveen met ‘Raphael Revealed’

12 september 2022 om 10:30 Kunst

AMSTELVEEN De serie ‘Arts in Cinema’ is terug met Raphael Revealed in de cinema in Schouwburg Amstelveen. De film gaat over de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit, die ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael plaatsvond in Rome. De film is op dinsdag 20 september om 19.15 uur te zien in Cinema Amstelveen. Voorafgaand verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch net als bij andere voorstellingen in deze serie een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en de stroming waartoe die behoort.

Exhibition On Screen kreeg exclusieve toegang tot de unieke tentoonstelling met de werken van Ravael. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen (waarvan er meer dan honderd voor het eerst waren samengebracht) werd het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino belicht.

Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft in de film een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht.

Raphael was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van de buitengewone tentoonstelling in Rome wil Grabsky met deze film late zien wie Raphael echt was.

Voor meer informatie: cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie