Kunst of kitisch?
Kunst of kitisch? Pixabay

Taxatiedag voorwerpen in Museum JAN: is het kunst of kitsch?

9 september 2022 om 10:00 Kunst

AMSTELVEEN Museum JAN en Kunstveiling.nl houden op zaterdag 17 september een taxatiedag. Iedereen kan op die dag tussen 11.00 en 16.00 uur naar het museum komen om maximaal vijf voorwerpen per persoon door experts te laten taxeren. Het kan daarbij bijvoorbeeld om een klassiek schilderij, een modern beeld, grafiek of een sieraad gaan. De deskundigen beoordelen of het echte kunst of kitsch betreft.

De veilingmeesters van Kunstveiling.nl geven op op 17 september in het museum gratis en vrijblijvend een taxatie van de kunstwerken. Wie de items daarna wil verkopen, kan deze direct na de taxatie inbrengen voor de online veiling.

Ook voor een taxatie van bijzondere juwelen en horloges kunnen belangstellenden op 17 september in Museum JAN terecht. Specialisten van de Stadsbank van Lening van de gemeente Amsterdam staan klaar om meer te vertellen over de waarde van de sieraden. 

Kunstliefhebbers kunnen de taxatie van hun voorwerpen combineren met een bezoek aan het museum. Momenteel zijn daar twee tentoonstellingen te bewonderen: de overzichtstentoonstelling ‘Liefde voor landschap’ met het werk van Saskia Boelsums, en de expositie ‘Verzameld voor Amstelveen - de gemeentelijke kunstcollectie’. Inwoners van Amstelveen kunnen deze tentoonstelling gratis bezoeken.

De taxatiedag vindt plaats in Museum JAN aan Dorpsstraat 50 in Amstelveen. Vooraf registreren is niet nodig.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie