Afbeelding
Aangeleverd

Meet & Greet met kunstenaars gemeentelijke collectie

12 augustus 2022 om 11:31 Kunst

AMSTELVEEN In Museum JAN, Dorpsstraat 50, is tot en met 25 september ook een deel van de gemeentelijke kunstcollectie te zien. Op 9 september is het tijdens een meet & greet van 17.00 tot 20.30 uur mogelijk om kennis te maken met drie van de hedendaagse kunstenaars die nieuwe werken maakten voor de collectie. Onder hen zijn Jaehun Park (Zuid-Korea, 1986), Mitchell Thar (Verenigde Staten, 1991) en Yana Naidenov (Mozambique, 1988).

Deze kunstenaars reageren op hun manier op het Amstelveense landschap, van digitale sculpturen tot installaties. Videokunstenaar Jaehun Park (1986) richt zich in zijn kunstwerken op de impact van het kapitalisme op de wereld om ons heen. De mens wilt altijd meer; in zijn werk leidt dat tot spookachtige stedelijke scènes.

Mitchell Thar (1991) documenteert in een driedelig project de veranderingen in Uilenstede en Kronenburg, de buurt waar hij woont. Hij onderzoekt hoe de wijk - een mix van woonhuizen, studentenflats, kantoren, leegstaande panden en de daarachter liggende Middelpolder - zich heeft ontwikkeld.

Yana Naidenov (1988) reflecteert in Darkstrata met geavanceerde keramische technieken op de ontwikkeling van het nachtelijke landschap van Amstelveen. De kunstenares maakt driedimensionale collages, een mix van sculpturen, installaties, collages en digitale media, waarmee zij het nachtelijke, stedelijke landschap verbeeldt.

Toegangsprijs: 7,50 euro (exclusief entree museum). Voor Vrienden van Museum JAN is de toegang gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie