Afbeelding
Edu dumasy

Voorstelling ‘West ontmoet Oost’ in Openluchttheater Elsrijk

4 september 2022 om 09:00 Kunst

AMSTELVEEN De diversiteitswerkgroep van Stadsdorp Elsrijk organiseert voor de tweede keer ‘West ontmoet Oost’, een voorstelling met Indonesische muziek en dans waaraan ook leerlingen van het Hermann Wesselink College meewerken. Amstelveen met haar 138 culturen vormt een kleurrijke gemeente waar migranten die een koloniaal verleden hebben, goed geïntegreerd zijn. Om de Amstelveners en vooral de schooljeugd te informeren over wat zich in dat koloniaal verleden zoals in voormalig Nederlands-Indië heeft afgespeeld, wordt zondag 11 september deze culturele voorstelling opgevoerd in het Openluchttheater aan De Ruwiellaan 20.

Twee Indonesische muziekorkesten uit Amstelveen (Swara Santi en Melodi Bambu) treden op met gamelan- en angklungmuziek. Leerlingen van het Herman Wesselinkcollege spelen historische scènes na aan de hand van het verhaal van Saar en Sarina dat gebaseerd is op Oeroeg, een roman van Hella Haasse. Zo gaat informatie over de gedeelde relatie Nederland-Indonesië en gebeurtenissen in de Tweede wereldoorlog en de nasleep daarvan, samen met cultuur uit Indonesië en Nederland zoals dans, muziek en eettradities. 

Deze transculturele ontmoetingsdag voor wijkbewoners en andere belangstellenden begint om 15.00 uur en wordt afgesloten met Indisch en Indonesisch eten. Entree kost 5 euro en eten 10 euro. Te voldoen bij de ingang.

Inschrijven is nu al mogelijk via info@stadsdorpelsrijk.nl 


Foto: Edu dumasy


Foto: Edu dumasy

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie